Wilsbeschikking http://www.wilsbeschikkingonline.nl Thu, 30 Nov 2017 10:20:26 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.1 Anticiperende rouw http://www.wilsbeschikkingonline.nl/2017/11/30/anticiperende-rouw/ Thu, 30 Nov 2017 10:20:26 +0000 http://www.wilsbeschikkingonline.nl/?p=194 Read more]]> Anticiperende rouw

Rouw begint niet altijd pas na het overlijden van een dierbare. Het proces van weten dat het levenseinde dichterbij komt, en langzaam afscheid nemen, is ook rouwen. Het gaat dan om anticiperende of voorafgaande rouw.

Bij anticiperende rouw treur je niet alleen om het definitieve verlies van de dierbare, maar steeds opnieuw na constatering van de ernstige ziekte van uw naaste. Voor uzelf en ook voor uw omgeving zijn deze gevoelens van rouw moeilijk te begrijpen, want uw dierbare is er toch nog?!

Deze vorm van rouw kan ervaren worden vanuit twee verschillende perspectieven: het perspectief van de dierbare die rouwt om het verlies van gezondheid en het perspectief van de verzorgende waar het moeilijk voor is om iemand achter uit te zien gaan.

Anticiperende rouw kan ertoe bijdragen dat het rouwproces na het definitieve verlies minder moeilijk verloopt. Het is goed om tijdens deze periode veel met elkaar te praten, bijvoorbeeld door herinneringen op te halen. Ook is het goed om na te denken over het naderend afscheid en de uitvaart. Weet u wat de wensen van uw dierbare zijn?

Het vastleggen van de laatste wensen is te regelen via een wilsbeschikking. Het is fijn om te weten dat alles (vooraf) goed geregeld is. Dit kan uw dierbare, en ook de verzorgende(n), veel rust geven.

Wilsbeschikking Online biedt u de mogelijkheid uw wilsbeschikking online vast te leggen. Met behulp van onze website kunt u rustig alle mogelijkheden bekijken en vastleggen. Wilt u persoonlijk advies? Onze consulenten komen graag bij u langs!

 

]]>
Dag van de mantelzorg 2017 http://www.wilsbeschikkingonline.nl/2017/11/09/dag-van-de-mantelzorg-2017/ Thu, 09 Nov 2017 10:37:11 +0000 http://www.wilsbeschikkingonline.nl/?p=181 Read more]]> Dag van de mantelzorg 2017

Op vrijdag 10 november is het de dag van de mantelzorg. Een dag waarop in heel Nederland mantelzorgers in het zonnetje worden gezet. Het thema van deze dag is ‘Mantelzorgen doe je samen’. Veel organisaties en instellingen organiseren iets leuks om te laten zien dat mantelzorgers gewaardeerd worden. Een mooi gebaar als blijk van waardering voor de liefdevolle en onvoorwaardelijke liefde waarmee ze hun naasten verzorgen.

Ontzorg de mantelzorger

Uit diverse onderzoeken blijkt dat vier van de vijf Nederlanders niet aan hun nabestaanden kenbaar heeft gemaakt hoe hij of zij bij overlijden de uitvaart geregeld wil hebben. Het getuigt van liefde en respect voor uw mantelzorger(s) en verdere naasten als u over uw eigen afscheid nadenkt. Daarom is het goed bepaalde zaken op papier te zetten om zo uw mantelzorger(s) en andere dierbaren te ontzorgen. Een goede manier is om met een wilsbeschikking aan te geven hoe u zelf de uitvaart geregeld wilt hebben. Welke wensen u heeft of juist niet heeft.

Wilsbeschikking Online

Wilsbeschikking Online biedt u de mogelijkheid uw wilsbeschikking online vast te leggen. Met behulp van onze website kunt u rustig alle mogelijkheden bekijken en uw wensen vastleggen. Wilt u persoonlijk advies? Dat is mogelijk! Onze consulenten komen graag bij u langs.

 

 

 

]]>
Maak van uw nabestaanden geen spoorzoekers http://www.wilsbeschikkingonline.nl/2017/10/31/maak-van-uw-nabestaanden-geen-spoorzoekers/ Tue, 31 Oct 2017 21:44:31 +0000 http://www.wilsbeschikkingonline.nl/?p=174 Read more]]> Maak van uw nabestaanden geen spoorzoekers!!

Niets is zeker in uw leven. Een ding is echter wel zeker, dat er eenmaal een einde komt aan het aardse leven. Na het moment van overlijden moet er in korte tijd veel geregeld worden. Voor nabestaanden een zware taak, omdat vaak niet helemaal duidelijk is wat de overledene had gewild. Er moeten veel beslissingen worden genomen en nabestaanden vergelijken deze periode wel eens met het dolen in een doolhof. Zoveel vragen, zoveel sporen. Doen ze het goed? Nemen ze de juiste beslissingen? Had de overledene het zo gewild?

Wilsbeschikking Online voor u

Om van uw nabestaanden geen spoorzoekers te maken, kunt u gebruik maken van Wilsbeschikking Online. Met deze eenvoudige tool kunt u zelf aangeven hoe u uw uitvaart geregeld wilt hebben. Welke wensen u heeft, of juist niet heeft. Dit maakt het voor uw nabestaanden een stuk gemakkelijker om de invulling van de uitvaart conform uw wensen te laten verlopen.

]]>