FAQ


  1. Is het opmaken van een wilsbeschikking bij WilsbeschikkingOnline een formeel testament?

   Nee. WilsbeschikkingOnline biedt u de mogelijkheid om op eenvoudige wijze al uw persoonlijke wensen en gegevens vast te leggen zodat uw uitvaart geregeld kan worden in de stijl die uw voorkeur heeft. Daarnaast hebben uw nabestaanden op deze wijze meer ruimte voor het rouwproces. U heeft immers al uw gegevens en wensen overzichtelijk op papier staan. Als u uw nalatenschap wettelijk wilt regelen dan dient u hiervoor contact opnemen met een notaris voor het opstellen van een testament.
  2. Hoe weet ik of WilsbeschikkingOnline de veiligheid waarborgt van mijn ingevoerde gegevens?

   Bij het regelen van uw dossier bij WilsbeschikkingOnline is het begrip vertrouwen belangrijk. U vertrouwt erop dat uw gegevens op een correcte, snelle, veilige en persoonlijke wijze worden afgehandeld. U verwacht dat ook in de virtuele wereld waar geen sprake is van persoonlijk contact. Daarom staat bij ons veiligheid altijd voorop. Uw gegevens worden op een beveiligde server versleuteld vastgelegd.
  3. Waarom bij WilsbeschikkingOnline betalen, terwijl ik op diverse sites ook gratis een dossier kan aanmaken?

   Wij zijn een onafhankelijke partij en hebben als doel om u dé mogelijkheid te bieden om op eenvoudige wijze al uw wensen en persoonlijke gegevens overzichtelijk vast te leggen. Met één druk op de knop is alle benodigde informatie voorhanden. Uw gegevens worden online bewaard en dat kost geld.
  4. Hoe kan ik mij aanmelden bij WilsbeschikkingOnline?

   U klikt op de tekst “Mijn wilsbeschikking” boven in de balk en klikt vervolgens op “registreren”. Na het invullen van uw gegevens selecteert u uw keuze. Uw aanmelding is voltooid na betaling.
  5. Wat zijn de kosten om mijn gegevens en/of wensen te wijzigen?

   U kunt kosteloos op ieder gewenst moment uw gegevens wijzigen. De laatst ingevoerde gegevens worden door WilsbeschikkingOnline bewaard.
  6. Hoe kan ik mij afmelden?

   Indien u geen gebruik meer wenst te maken van WilsbeschikkingOnline dient u als volgt te werk te gaan. Na inloggen kiest u “mijn wilsbeschikking” en daarna klikt u achtereenvolgens op de buttons “persoonlijk”, “gebruikersaccount verwijderen” en “ja”. U ontvangt een e-mail met een link om te bevestigen dat u uw registratie wilt verwijderen. Na het aanklikken van deze link zijn uw registratie en uw gegevens definitief uit ons bestand verwijderd.
  7. Wat houdt het in als ik iemand machtig?

   Op WilsbeschikkingOnline kunt u iemand machtigen. Deze persoon kunt u via de site op de hoogte stellen van de machtiging. Het informeren kunt u automatisch laten doen nadat u uw wilsbeschikking heeft afgerond of op een later moment. Op het moment dat u de gemachtigde informeert, ontvangt deze persoon gebruikersgegevens om uw WilsbeschikkingOnline te raadplegen. Op het moment van overlijden is de gemachtigde in de gelegenheid uw wensen aan de nabestaanden kenbaar te maken.
  8. Welke bestandsformaten kunnen geüpload worden?

   Bij WilsbeschikkingOnline kunt u uw adresbestanden uploaden. Ook kunt u (een beperkte hoeveelheid) bestanden uploaden die voor u of uw nabestaande van waarde kunnen zijn, zoals documenten en foto’s. Uw gebruikersaccount kent een datalimiet en daarom adviseren wij zoveel mogelijk gebruik te maken van pdf-bestanden.
  Scroll to Top

  © 2023 Wilsbeschikkingonline